MOTSTÅND: Vi är inte skapade att samarbeta med rädslans fångvaktare

Vad är ditt största hinder och din största ursäkt – till att inte göra det du känner dig kallad till? Här är de vanligaste hindren och ursäkterna.

Vad är ditt största hinder och din största ursäkt – till att inte göra det du känner dig kallad till? Vad håller dig tillbaka från att investera i och ta steg i tro, för att blomstra i ditt liv och uppdrag?

De tre största hindren som jag ser är brist på tid, energi (eller karaktär?) och pengar... de kan säkert se helt legitima ut. Har vi inte tid, energi eller pengar, då går det inte. Och så är det med det. Eller?

Har vi då glömt bort att vi alltid har ett val? Alltid har perspektiv och nya sätt att se på saken? Med nyfikenhet på våra egna ursäkter, våra egna hinder, och kanske på vår egen brist. Vad är vår del i att det ser ut som det gör. För visst är det lättast att skylla på yttre omständigheter som gör att vi inte har tid, energi eller pengar, men om vi tar tillbaka ansvaret och vi fick välja fritt helt själva. Hur skulle det se ut då? Vad skulle vi göra? Utan rädsla för vad andra skulle tycka eller tänka?

Det här är mina favoritområden att coacha i, och något jag ser verkligen blivit stora hinder för oss från att fullt ut blomstra, om vi inte får bukt på dem. Vi kan till och med vara rädda för att lyckas – för vilka blir vi då, passar vi in i vår gemenskap eller kommer de se på oss annorlunda? Fundera på dina största hinder som håller dig tillbaka från att fullt ut Blomstra på alla områden?

Så här gör du när du bryter ett hinder i Jesu namn!

 • Var nyfiken på vad hindret här, identifiera det och skriv ner det.
 • Vad ligger bakom det hindret, t.ex. rädslan?
 • Vad är du rädd för och och varför?
 • Finns det något som hänt tidigare i ditt liv som gör att du känner så här?
 • Vad säger Gud är sant? Leta i Hans ord och proklamera Hans sanning, istället för det hinder du nu stångas med.
 • Memorera det bibelordet och ta till det varje gång det här hindret dyker upp.

Gör det idag, nu! Anteckna det som kommer till dig och tacka Jesus för att Han vunnit segern över all rädsla och alla hinder som håller oss tillbaka från Hans kärlek och sanning. 🌱

Och du kan vara lugn, det är vattentätt.

Vi lever i det mest sekulära och individualistiska länderna, vi är inte längre ett kristet land. Det var längesedan vi kunde titulera oss det och ändå har det skett så smygande successivt att vi knappt vet vad som hänt. Vår psykiska ohälsa, utmattningssyndrom och stress ökar. Så vad saknas, vad behöver vi för att vända på den här steken? Vad behöver du? Dina medmänniskor? Hur kan vi skapa det tillsammans? Är du med mig?

Om du är med mig och vill förändra vårt land, dra det närmare Guds tanke med Hans skapelse, Hans barn, så hoppas jag att du vill prioritera att komma på kickoffen då vi ska beröra dessa delar på ett konkret och äkta sätt. "Priset" du får betala är din tid, ca 2h och jag lovar det det kommer vara väl investerad tid. Det kommer däremot ge dig massor med energi och det kostar inga pengar alls. Så som jag ser det så blir det en majoritet av plus. Kom dit, och gör skillnad med din närvaro och vad vi tillsammans kan skapa. Jag ser så fram emot att möta dig! Och du, gör det inte ensam bland din umgängeskrets, gör det tillsammans!

>> Anmäl dig här

Har du redan anmält dig! Så ser jag så fram emot att möta dig och dina vänner!

Vill du höra mer om Motstånd och strategier för hur vi inte samarbetar med rädslans fångvaktare, då är detta poddavsnittet för dig!

>> Lyssna här

"Vi är inte skapade att samarbeta med rädslans fångvaktare."

Veckans poddavsnitt och nyckel 5 – Motstånd – berör:

 • Riskerna som håller dig tillbaka
 • Ser du brist eller överlöd
 • Inga konkurrenter i Guds rike
 • Är pengar roten till allt ont?
 • Självförtroende kommer från mod
 • Det finns alltid en ny nivå

Var starka och frimodiga, var inte rädda eller förskräckta för dem, för Herren din Gud går själv med dig, Han ska inte lämna eller överge dig. 5 Mos 31:6

Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de ska ha liv, och liv i överflöd. Johannes 10:10

––––

Reflektera
Så vad händer om det du är mest rädd för händer? Hur skulle det se ut? När du vet det, kan du bestämma om det är värt att vara rädd för.

––––

Om det här talar till dig och du vill växa, bidra till att dra vårt land närmare Guds tanke, skapa värde och göra skillnad i ditt liv, dina människors liv och i förlängningen vårt samhälle och vår värld. Då är den här kickoffen för dig!

Välkommen att komma med oss kostnadsfritt den 24 augusti kl 18.00. 

>> Anmäl dig här OCH bjud med en eller flera vän!

---

Blomstras sommarprat är en serie i 6 delar som presenterar boken Du är utvalds 6 viktiga nycklar att växa i ditt liv, uppdrag och andliga självförtroende. Ta del av varje nyckels kärna och ett genuint samtal mellan Emmeli och ledarskapscoachkollegan Ulrika Bilby.

Emmeli Ahlander är kallelsecoach och driver podden och den digitala plattformen www.ledarskapsakademin.com där hon coachar och utbildar personer som vill växa och ta steg i sin kallelse med hjälp av ett andligt självförtroende och ett inre ledarskap på kristen grund. Hon är författare till boken Du är utvald – 6 viktiga nycklar att växa i ditt liv, uppdrag och andliga självförtroende och planerings- och reflektionsverktygen: Livsdesignern, Uppdragsdesignern och Allt har sin tid.

Kategorier: Vision