Hur vi kan skapa stor påverkan genom små (och stora) val i vardagen

Valen vi gör, tankarna vi tänker och spränga igenom självtvivel, gränser och annat som håller oss tillbaka från att skapa det liv Gud gett oss.

Många gånger förminskar vi vår egen kapacitet att påverka. Kan du känna igen dig i det? Jag kan göra det, och även många av de jag möter. Man tror inte att det "lilla" vi gör har någon större påverkan att vi inte tar det på allvar eller det blir något värt för oss. Vi har lättare att se andras gåvor.

Som "vad gör en godispåse mer eller mindre för min fysiska hälsa?" Så kunde jag tänka. Eller jag börjar med mina nya goda vanor på måndag, vid månadsskiftet, vid årsskiftet... börja supertaggad (eller inte) för att sedan dyka på ett hinder som gör att vi talar ur oss det, eller kanske till och med glömt löftet vi satt till oss själva, till Gud eller till andra människor. 

Jag tror att löftet till oss själva många gånger kan vara det svåraste att hålla, för vi tror inte att det har någon betydelse. Men det har verkligen betydelse. För ditt egenvärde, ditt självförtroende och din förmåga att faktiskt tro på, vara den och göra det som är din del i den större vision som Gud gett dig för ditt liv och uppdrag. Oavsett var du nu befinner dig, så finns det hinder att överbrygga. Inga omöjliga hinder, men ändå något som behöver brytas igenom. Så hur gör vi det bäst? Jo, tillsammans med Gud och varandra, verktyg och sätt som sätter upp oss för att lyckas❣️

"Många bäckar små blir en stor å" och det är väl just det. När vi börjar prata om och delar med oss om vad vi gör i det lilla (eller kanske det vi anser vara litet men som faktiskt blir en hel del) också bidrar till att det smittar av sig och banar väg för fler.

I veckans poddavsnitt delar jag mina personliga och lite smått sårbara reflektioner just över det här området. Det kan vara en hårfin balans, att både dela transparensen och sårbarheten i det man kan stångas med utan att för den skull lägga över ansvaret eller beklaga sig. Det har jag gjort tidigare, men jag har också lärt mig så mycket de senaste åren i min egen personliga och andliga utveckling att det inte tjänar något till, att det blir kontraproduktivt och det skapar otro. Och hamnar man i andra diket att man håller upp fasaden i att allt är bra och rullar på fantastiskt, då missar man det kraftfulla värdet av att hjälpas åt, att bära varandras bördor och samtidigt ta ansvar för sin egen ryggsäck. För det är nog just det jag vill förmedla här och i podden.

Att dela med mig transparent, för det är alltid min önskan. Jag är ingen supermänniska, men jag är heller inte någon som inte är kapabel att ta ansvar, eller har rätt kvalifikationer och kapacitet till det Gud kallar mig till och detsamma gäller för dig. ❤️ Jag är också, och har alltid varit, övertygad om att inget vi gör i livet är en "one woman/man show" där vi klarar oss själva och lyckas själva. Vi behöver varandra, ta rygg och bana väg. Oavsett var vi befinner oss i livet och kallelsen. Det är så Gud skapat oss och det är så det är tänkt. Tillsammans blir vi kraftfulla, starka, modiga och fria när vi är i den kontexten där vi lyfter, uppmuntrar och hejar på varandra i både framgång och bär varandra i motgång.

Faktum är att det kan vara svårare att både dela framgång och glädjas med andra i framgång, i synnerhet om vi själva inte brutit igenom förvissningen om att allt är möjligt för oss alla, beroende på vad vi är villiga att betala för pris för att se det ske. Det kan kännas lättare att stötta varandra i motgång, när vi rannsakar oss själva. Det önskar jag än mer att vi bryter igenom i Sverige och bland Guds barn.

Jag hoppas att poddavsnittet både inspirerar dig, skapar något som blir till handling i ditt liv, och att jag får höra vad du tar med dig. Är du en del av vårt Blomstra gemenskap, vill jag så gärna att vi fortsätter samtalet där. Och är du inte med än, fundera på om inte det kan vara ditt nästa viktiga steg. Du har också möjligheten att dela dina tankar i mina sociala kanaler. Jag ser fram emot att höra från dig!

>> Till veckans poddavsnitt

Summeringen av avsnittet och som jag vill skicka med är

  • Valen vi gör och tankarna vi tänker har betydelse för den påverkan vi vill se i vårt land
  • Hur vi tolkar saker har betydelse, när vi kan se fler perspektiv än ett
  • Du är viktig, du behövs och jag vill stå tillsammans med dig för att skapa massiv påverkan i vårt land och i vår värld i Guds plan

Det är tid att spränga igenom självtvivel, gränser och annat som den här världen vill låta oss tro, när Gud säger att vi är och har allt vi behöver för att springa på uppdrag för Honom och leva vårt bästa liv. Ett liv i frihet och överflöd, som pekar på Jesus och som förvandlar vårt land och människorna i det. Tack för att du står med i den här visionen och vill du stå med på fler sätt, är det bara att du hör av dig❣️ Du och dina gåvor behövs för den vision Gud gett oss att skapa och bidra gemensamt och individuellt. 🙏🏼

>> Gå med i Blomstra, på den nivå som passar dig (om du inte redan är med, är du med, dela gärna med dig av vad ditt medlemskap får betyda för någon i din närhet. Fortsätt samtalen som rör sig i podden och gå på djupet med ditt liv och uppdrag tillsammans med andra som gör detsamma samtidigit som du står med i visionen och sår in till podden.


Vår succéworkshop som verkligen skapar klarhet och mod i vårt kallelse och drömmen som Gud lagt på våra hjärtan är tillbaka i interaktivt live format, dessa workshops vittnar om totala förvandlingar, drömmar som slår in - mot mål, goda vanor och ett gynnsamt mindset. Vi ses!

Sätt mål och ta steg mot din dröm med en omstart
med kallelsecoachen Emmeli Ahlander. Du kommer få:

  • Verktyg att skifta de tankar som håller dig tillbaka till att leva med mod och tro i ditt liv och uppdrag
  • En steg-för-steg plan för ditt fokus, som gör störst skillnad att nå dina drömmar och mål
  • Ett sammanhang fyllt med motivation, kraft, sårbarhet och inspiration, en kickstart in i ditt liv

>> Boka din plats till workshopen "ta steg mot din dröm med en omstart" den 27/9 kl 19.00

Bjud med dina vänner så har du möjligheten att vinna pris när du dyker up live med in eller dina vänner (större chans för fler du bjudit med). 💝 Det vill vi belöna för att du är en ledare som vill se andra växa och utvecklas med dig, och oss. Låt oss göra livet tillsammans! (Dela registreringslänken). 🎉

Med frid och frimodighet i din dag!

Emmeli

Ps. Anmäl dig till omstartsworkshopen. Kan du ta dig till Jönköping och vi får mötas fysiskt, prioritera det och se vad vi kan skapa tillsammans ❣️ Och har du inte beställt eller vill beställa ytterligare kalendrar så pågår förköpserbjudandet september ut, där du får tillhörande gåvor till din kalender och förköpspris! 🎉


Låt tron på Guds plan vara större än hindren som håller dig tillbaka – med oss kommer du att se att du har allt du behöver och arr allt är möjligt! Vi hörs på måndag igen!

Emmeli Ahlander är grundare, huvudutbildare och ledarskapscoach på plattformen Ledarskapsakadmin och podden Blomstra där hon coachar och utbildar personer som vill växa och ta steg i sin kallelse med hjälp av ett andligt självförtroende och ett inre ledarskap, byggd på kristen grund. Hon är författare till boken Du är utvald – 6 viktiga nycklar att växa i ditt liv, uppdrag och andliga självförtroende och planerings- och reflektionsverktygen: Livsdesignern, Uppdragsdesignern och Allt har sin tid.

Följ på Instagram | Facebook | Youtube

Kategorier: Motstånd