Hur kan ditt ledarskap och att inta din kallelse omdefiniera ditt liv?

För mig är det ett liv i glädje, frihet och överflöd.
Att få jobba med sin hobby, skapa värde för människor, leva på det,
ge vidare till andra och jobba mindre. 

Att överlåta mina steg till Gud och min kallelse
förvandlade mitt liv... Genuint, drastiskt och vackert.

Det i sin tur gjorde att jag ville skrika ut den frid, frihet och det överflöd jag fick uppleva på insidan av mitt liv och som också blev frukten och skörden på utsidan. Att få jobba med sin hobby, skapa värde för människor, leva på det, ge vidare till andra och jobba mindre och skapa mer värde.

Stressen, otillräckligheten och rädslan har inte längre grepp om mig. Men språnget från en stressad, överarbetad anställd som sa ja till allt och alla till att driva mitt företag utifrån mina värderingar, leda team, coacha och utrusta tusentals personer i sina liv och uppdrag till ett liv de älskar... skedde inte över en natt.

Det där "språnget" var mer en dans fram och tillbaka med massor av förödmjukande misslyckanden och beslut som jag inte var säker på att jag skulle överleva.
 
Men var det värt det?
SE EFTER SJÄLV.

1981-2000

Jag föddes + skolåren

Jag växte upp i en kristen familj, äldst av fem syskon. Och var en person som var nyfiken på livet, ville tänja gränser och bryta ny mark.

Frimodig och sprallig som jag var, gick jag min egen väg,  istället tog jag de utsattas parti i skolan och stod upp för min kristna tro.

Blev bränd av den kristna skolgruppen och började söka mig utanför kyrkan (lämnade inte Gud) och upptäckte andra saker, dans och makeup.

Tog studenten 2000 och fick direkt jobb på The Body Shop i Jönköping och flyttade till en egen lägenhet i Huskvarna.

2001-05

Stockholm

Drömmen om att bli makeupartist togs på allvar och jag flyttade till Stockholm, gick makeupskola och gick till Filla och stureplans uteliv.

Älskade Stockholm, bo mitt i stan och gå över plattan till min arbetsplats på NK och leva det liv som jag bara läst om i tjejtidningarna hemma.

Sökte till mjukvaruföretaget Adobe, började frilansa som makeupartist och köpte lägenhet i Solna. Kändes som livet lekte mestadels.

Längtade efter att träffa den rätte och slå mig till ro. Träffade tillslut den jag trodde var den rätte, vi förlovade oss och flyttade ihop.

Det visade sig vara fel och mycket gick fel, min självkänsla och mitt egenvärde slogs till botten och när jag hoppades på bröllop och kärnfamilj blev jag istället gravid och ensamstående och såg det då som att jag tvingades att flytta hem "med svansen mellan benen".

2006-2010

Min dotter Antonia föddes

Flyttade till mitt föräldrahem gravid i 7e månaden, tungt att flytta hem "utan val" men tacksam över familj och det skyddsnät jag hade.

Fick en lägenhet i Vrigstad, efter att motvilligt ha insett att jag fick lägga storstadslivet på hyllan på obestämd tid.

Födde världens finaste dotter Antonia och det var vi två mot världen.

Började blogga och scrapbooka för att hålla kreativiteten uppe.

Efter mammaledigheten fick jag på eget initiativ  ett administratörsjobb där jag fick känna meningsfullhet och glädje i att stötta andra människor och innovera bland nya program och uppgifter.

2011-12

Köpte mitt drömhus + Mötte min drömprins

Efter ytterligare ett tufft uppbrott mötte jag till slut min drömprins. Men innan dess hade jag uppfyllt ytterligare en dröm, att köpa och inreda mitt eget hus. Under den processen lärde jag mig både tapetsera, måla och inreda ett helt hus, med hjälp av min familj.

Jag hade fyllt 30 och huset stod klart och jag hade inflyttningsfest en månad innan jag mötte min drömprins Fredrik på en julfest med jobbet. Det sa klick så gott som direkt.

Vi förlovade oss, flyttade ihop, gifte oss och blev gravida inom loppet av 1,5 år. Lyckan var total även om vi hade tuffa omständigheter att tampas med i vår omgivning. Jag blev trebarnsmamma som snart skulle bli fyra.

2013

Estelle föddes

Jag blev mamma till Estelle som knöt ihop familjen ytterligare. Jag började fundera på vad jag egentligen skulle göra med mitt liv. Jag hade fått allt jag drömt om. Världens bästa man och många barn, den enda dröm som just då fanns kvar, var ett meningsfullt arbete där jag fick komma i funktion och använda mina gåvor ytterligare.

En dröm jag fått redan 2010 var att utbilda mig till grafisk formgivare, en ouppnåbar dröm för mig då, som ensamstående utan behörighet för högskoleutbildningen. Under föräldraledigheten väcktes drömmen på nytt och jag började utbilda mig på distans inom grafisk design.

2015

Satte mig i skolbänken igen – grafisk designer

Jag hade gått tillbaka till en ny tjänst på samma arbetsplats efter min föräldraledighet för att sedan bli uppsagd några månader senare. Det kändes som mattan drogs undan mina fötter. Vi hade drömt om att bygga hus och istället blev jag arbetslös.

Den dörr som då öppnades var att jag fick möjligheten att söka in till högskolan, skriva högskoleprovet och läsa upp de ämnen som saknades på komvux.

Fick ett nytt jobberbjudande och kände att jag skulle välja tryggheten och ansvaret för familjen i en högre lön än mitt kall att skapa och plugga grafisk design. Jag höll på att gå sönder och grät varje dag under några veckor av stress som den tjänsten innebar.

Efter samtal med min man bestämde vi oss för att jag skulle avsluta tjänsten och satsa på drömmen om att börja plugga design. Med överenskommelsen att om jag inte får jobb inom det, gå tillbaka till ett administratörsjobb.

Jag älskade att plugga från första dagen i skolan, då min lärare sa att det förutsatte mycket eget arbete och egna initiativ för att lyckas i branschen. Jag fick återigen uppleva pulsen med storstadslivet, i Jönköping.

2016

Startade mitt företag under utbildningen

Jag började få förfrågningar och uppdrag under utbildningstiden, först gick jag via egenanställningsföretag. Under sommaren kom min vän som drev redovisningsbyrå och uppmuntrade mig till att starta AB och hon hjälpte mig. Sagt och gjort hade jag blivit med AB över ett glas bubbel.

 En dröm var att besöka mässan Formex som bara var öppen för företagare, och på hösten kunde jag med mitt nystartade företag besöka mässan för första gången.

2017

Examen + Nytt jobb + På väg till utmattning

Under våren hade vi praktik och jag fick jobb på en reklambyrå i samband med praktiken och långt innan examen.

Parallellt gick jag en utbildning i Art Direction på Berghs School of Communication

Jag hade börjat ta fram egna produkter och art prints och testade att söka in till Jönköpings designmarknad och kom med. Där startade EA Designs produkter.

Jag tog min examen och stod igen utan jobb då reklambyrån valde en annan väg och där stod jag ytterligare en gång med mattan undandragen men fick istället se ett inhouse jobb på ett husföretag, sökte och fick det.

Det var en intensiv tid, där jag kände att jag både älskade det jag gjorde men också kände en press att överleverera för att duga. Det i kombination av bristande ledarskap hos chefer och ett bristande eget inre ledarskap i kombination med låg självkänsla började jag sakteliga köra mig själv i botten.

2018

Formex + Utmattning + På egna ben

Ytterligare en dröm gick i uppfyllelse när jag ställde ut med mina produkter på Formex i Stockholm och började få återförsäljare runt om i landet.

Eftersom jag hade mitt eget företag på fritiden,  stångades jag med en känsla av otillräcklighet, den låga självkänslan och egenvärdet jag förskansat mig under årens tuffa sidor gjorde att jag dubbeljobbade än mer i min anställning för att överbevisa min lojalitet till företaget. Trots att jag älskade mina arbetsuppgifter blev livet tillslut väldigt tufft och jag  gick till slut till doktorn som konstaterade att jag var en hårsmån ifrån en stor utmattning och blev motvilligt sjukskriven.

Återigen stod jag vid ett vägskäl, välja den "ansvarsfulla tryggheten" i att återgå till anställningen  med risk för att bli sjuk igen, eller att hoppa och pröva vingarna i mitt eget företag och leva efter mina värderingar.

Jag valde det sistnämna efter stöd från min man. Och hoppade. Trots att jag inte hade ett enda uppdrag i mitt företag kändes det rätt men läskigt.

Det gick bra men jag kunde inte njuta, jag med min fortsatt låga självkänsla efter mitt bagage gjorde sig påmint och jag fortsatte att dubbeljobba och kämpa på i mitt företag. Jag hade fortsatt applicera min livsstil i mitt företag som jag påbörjat som anställd och fastän att det hela tiden löste sig med jobb kunde jag inte slappna av. 

2019

Startpunkten + Överlåtelse + Inte min väg utan din

Jag hade en kristen mentor som jag kunde dela livet som företagare med och när hon bad för mig i början av året överlät jag återigen min väg  till Jesus och ville att alla delar av mitt liv skulle följa Honom och gå i Guds plan. Det blev början på ett helt nytt liv.

Jag gick bibelskola om livskallelse och att lära känna den helige Ande

Jag åkte på en kristen kvinnokonferens Colour Conference tillsammans med 14000 andra i London på Wembley Arena.

Tog tid med Gud, bad och fastade, fick idén om att ta fram en kristen coachingkalender för planering och reflektion av Guds vision och drömmar för våra liv. Pure Grace, Guts and Glory, Truly Blessed och Brilliant Notes föddes.

Lagom till Nyhemsveckan fanns min provexemplar klara och jag startade min epostlista Peppbrevet för att dela med mig av alla resurser jag tog del av och samtidigt informera om resan framåt för den som ville läsa. Mina andra produkter sålde som smör denna veckan, också det ett bönesvar.

Vi gick Alpha och besökte ytterligare en konferens.

2020

Vägen till min nya kallelse

Företaget blomstrade fram till att pandemin var ett faktum. Istället för att bli rädd och stressad bad jag nyfiket Gud att visa mig Hans väg och vad Han ville med mitt liv nu i denna tid. Han svarade på den längtan jag känt under en tid. Att samla kvinnor som också delade tron och längtan i att växa tillsammans med Gud och varandra i Hans plan.

Jag började hålla digitala webinar i mina planeringsverktyg efter önskemål från mina kunder och Gud visade mig vägen i hur och vad jag skulle göra härnäst. Jag gick med villiga steg, först utan plan och strategi, den kom längs vägen.

Jag gjorde en medskaparlansering och bjöd in till Sisters Collective och vi blev 50 medlemmar på 6 dagar.

 Jag investerade i en businesscoach och mentor för digitalt företagande och gick två utbildningar i digitalt entreprenörskap för att lära mig och göra min del i det jag kunde påverka.

Ytterligare en dröm gick i uppfyllelse när jag startade min podcast för att inspirera och peppa andra att ta liv med Jesus och växa som människor.

 Jag insåg ett behov hos mina kunder och en längtan efter att få vidareutbilda mig inom coachning och ledarskap tog form. Jag ville hitta en med kristen värdegrund och Gud ledde mig till John Maxwells, en amerikansk coach- och ledarskapsutbildning och länsade mitt konto för att investera i den.

Det i sin tur ledde till att jag under en bönepromenad fick visionen om att bjuda in till ett tredagars onlineevent, samla och utrusta tusen kvinnor.

2021

Mitt första event + Coach + Ledarskap

Jag höll min första digitala tredagarskonferens med 15 talare och 1000 deltagare. Visionen gick i uppfyllelse och ytterligare ett mirakel skett.

I början på året startade årsprogrammet Passionate Leaders tillsammans med en kollega och utrustade ett gäng ledarkvinnor i sitt personliga och professionella ledarskap.

För att senare på hösten också starta Perfect Co-Lab – ett powernätverk för kristna företagare.

Själv investerade i en kristen business- och ledarskapscoach för att låta mitt företag växa och en svensk coachutbildning för att behärska det coachande hantverket utifrån en svensk kontext och ICF standard.

Jag tog fram 2.0-versionen av planeringsverktygen, Livsdesignern och Uppdragsdesignern för reflektion och planering av våra liv och kallelseuppdrag.

2022

Växlar upp med Hjälparen och rätt resurser

Den tredje digitala tredagarskonferensen "Blomstra2023" gick av stapeln med 15 talare och närmare 1000 deltagare.

Jag investerade i den mest intensiva och utmanande coach- och leadarskapsutbildning i mitt liv, på engelska, på natten, som i sin tur förvandlade mitt liv och min kallelse genom mitt sätt att vara och tänka! Den sista nyckeln på plats för att fullt ut blomstra i mitt liv och uppdrag.

Blev uppmuntrad att skriva en bok och ytterligare en dröm påbörjades genom mitt bokmanus, min hälsoresa, och började springa.

Jag lanserade intensivkursen Utvald 1.0  och körde den två omgångar

Jag blev gravid med Emmett.

 Påbörjade samarbete med den kristna kalendern "Allt har sin tid 2023" tillsammans med Semnos förlag  

Jag höll mitt första fysiska tvådagarsevent "Stå upp och Stråla"  

och bad Gud att leda rätt personer och ett team på tre rekryterades,  förberedde min föräldraledighet och minskade ner arbetstiden drastiskt. 

2023

Ser skörden av visionen av arbetet...

Jag släppte min första bok, Du är utvald – 6 nycklar att växa i ditt liv, uppdrag och andliga självförtroende! Jag skrev ner varje detalj av min berättelse och varje strategi som gjorde det här möjligt så att DU kan skapa ditt bästa liv och uppdrag utifrån din vision och kallelse ännu fortare än jag gjorde. – Boken har nu sålt över förväntan och fortsätter sälja, materialet används som kurs- och studeringsmaterial.

Och blev mamma till Emmett, som gjorde att jag både kunde vara föräldraledig och mamma, samtidigt som mitt företag & kallelse fortsätter.

Jag bjöd in till bokcirkel och min första omgång av ULA – en interaktiv coach- och ledarskapsutbildning för ett andligt självförtroende och inre ledarskap för det liv och kall vi fått från Gud att stå starka i.

Det viktigaste är inte min resa utan vilka ringar på vattnet den resan fått skapa i andras liv, genom det jag varit med om och det Gud lett mig till. Det är och kan bli din verklighet i de gåvor och den passion du har.

Den gemensamma nämnaren och slutsatsen så här långt. Arbeta på min relation till Jesus som leder till att lita på Honom och inte min egen kapacitet. OCH ta villiga steg och trotsa motståndet och bekvämligheten med en passion och ett eget inre ledarskap.

Det gör jag genom att ständigt omge mig med människor som vill växa och som jag kan ta rygg på, genom att investera i mig, min hälsa, min utveckling för att kunna ge vidare allt det jag har till andra. Generositet och WIN WIN WIN hela vägen runt. Och här kommer du in.

"UNIK BOK PÅ SVENSK MARK, AV EN SVENSK FÖRFATTARE"

Du är utvald - boken

DRÖMMER DU OM ATT LEVA DET LIV OCH I DEN
PLAN SOM GUD KALLAT DIG TILL? 

Min helt nya bok kommer att visa dig hur du gör det till verklighet.

Du är utvald tar dig från "fast" till att ta steg i riktning mot dina drömmar - även om du inte har en aning om var du ska börja eller vet hur befriande det  är när du väl är där och lever det livet.

Du är utvald är en personlig utvecklingsresa skriven av författaren, coachen och utbildaren, Emmeli Ahlander. Ett verktyg för de som är redo att förvandlas, aktivera dina gåvor och ta steg mot den du är kallad till. Emmeli delar tillämpbara lektioner för personlig tillväxt som hon fått med sig genom hennes personliga resa. Att gå från utmattad, låg självkänsla och en vilja att göra skillnad till kallelsecoach som utrustat 1000-tals personer att komma i funktion i sina gåvor och blomstra i sin kallelse.

Vill du veta vad jag önskade mig då...

FÖR ATT TA TILLBAKA FÖRARSÄTET ÖVER MITT LIV.

Ett inre ledarskap i kombination med ett andligt självförtroende tror jag löser det mesta av de hinder och problem som vi upplever. Det löser hur du bryter igenom och inte håller tillbaka trots yttre omständigheter. Det löser hur du tar det och inte hur du har det. Det ger dig auktoritet och villighet att ha både tillit och tro långt över din egen förmåga och ett uppdrag värt att kämpa för.

Ta det från någon som både varit där och lever det livet just nu. Om du är ivrig efter att lära dig stegen, strategierna och genvägarna som hjälper dig att växa mot visionen för ditt liv och kallelseuppdrag, är jag angelägen om att hjälpa dig att komma dit.

DEN POPULÄRA PODCASTEN

Tid att Blomstra

 – i ditt inre ledarskap

Med betoning på "blomstra"

Möt gäster i världsklass, detaljerade verktyg och nycklar för genomförande och handlingskraftiga strategier...

Lyssna på sårbara samtal, förnya ditt tankesätt och få dem ärliga och härliga insynen som hos en förtrolig vän. Det är inte konstigt att podcasten Tid att Blomstra med Emmeli och gäster är så omtyckt och något som man ser fram emot varje nytt avsnitt bland tusentalks kallelsedrivna ledare som du.

Britta Bolmenäs
Pastor, Författare, Föreläsare

 "Emmeli förmedlar att Gud vill och kan använda oss. Att vi ska ha ögonen öppna och säga ja till utmaningar, spegla det som händer och det vi tänker med Jesus. Att Jesus inte är i ett hörn av verkligheten utan i allra högsta grad intresserad av oss och det vi gör och är. Att vi har ansvar att låta det vi gör dofta av Guds rike, även ”världsliga saker” som till exempel vår vardag och arbetsliv. Äkta guld helt enkelt.

Kunskaper & Erfarenheter

  • Regelbunden investering av coachning och masterminds för att serva mina kunder till sin nästa nivå
  • HeartCore Leadership, Californien, coaching- och ledarskapsutbildning för ett förvandlat liv 
  • PolhageLundberg, Sverige, Diplomerad Professionell Coach enligt ICF-standard 
  • John Maxwell Team, Florida, inom ledarskap för coaching, training and speaking 
  • KRIK, Sverige - Ledarskap på kristen grund 
  • Digitalt entreprenörskap, Region Jönköping
  • WOW, Step Out, Lär känna den helige Ande och Livskallelsen 
  • Digitalt Entreprenörskap, Region Jönköping + Science Park 
  • Berghs, Art Direction 
  • Jönköping University, Grafisk design och Webbutveckling

Men det viktigaste du bör veta om mig är att jag är en människa som älskar Jesus och det är relationen till Honom som driver mig varje dag i mötet med de människor jag får serva. Du behöver inte själv ha en personlig tro, jag servar dig där du befinner dig och med det du har behov av inom de områden jag beskriver ovan.

Jag är varken perfekt eller har allt på plats men jag litar på en Gud som har det som krävs så att jag kan serva dig att blomstra, bli stärkt, uppmuntrad och utrustad i ditt liv och uppdrag, oavsett om det är på ett personligt eller professionellt plan, i ditt ledarskap eller entreprenörskap.

Emmeli har medverkat i...